Our motto: “Transforming our area one event at a time”

Nacht zonder Dak

Nacht zonder Dak is een initiatief van de organisatie Tear. Wat is precies het idee? Jongeren laten zich sponsoren om een nacht buiten te slapen in een doos. Op deze manier halen ze geld op voor straatkinderen uit India, Kenia, Bolivia en voor kinderen van vluchtelingen. Een groot aantal van deze kinderen hebben soms helemaal niets boven hoofd.. De echte diehards die meedoen aan Nacht zonder Dak, nemen dan ook geen matje en kussen mee💪🏼.

Een krottenwijk bouwen

Het evenement zelf duurt een avond, nacht en ochtend en zit bomvol superleuke activiteiten. Sowieso beginnen we met het bouwen van onze krottenwijk. De makers van het meest creatieve krot winnen sowieso een prijs. In de avond krijgen we vaak ook nog een presentatie van Tear over de straatkinderen, dan weten we waar we het voor doen. Trouwens, weet je dat het in de zomer ook nog steeds super koud kan zijn?

We hebben nu al een aantal jaar een Nacht zonder Dak gehad in Barendrecht en inmiddels doen er jongeren uit minimaal 5 verschillende kerken aan mee. Ook jij bent van harte welkom als je ouder bent dan 12 jaar. Je hoeft niet perse lid te zijn van een kerk. Ook niet-gelovige jongeren doen mee met Nacht zonder Dak.