Nacht zonder Dak

Nacht zonder Dak, van de organisatie Tear, is een laagdrempelige en leuke manier om ook in contact te komen met niet-christen jongeren.

Het bouwen van onze krottenwijk

Wat is het idee? Jongeren laten zich sponsoren om een nacht buiten te slapen in een doos. Op deze manier halen we met elkaar geld op voor straatkinderen uit India, Kenia en Bolivia. Zij hebben soms zelfs helemaal niets boven hoofd.. De echte diehards nemen dan ook geen matje en kussen mee.

Het evenement zelf duurt een avond/nacht en ochtend en zit bomvol superleuke activiteiten. Sowieso beginnen we met het bouwen van onze krottenwijk. Natuurlijk wordt er door de meeste jongeren niet heel veel geslapen, maar het feit dat we slapen in een doos helpt wel. Wist je trouwens dat het in de zomer ook nog steeds superkoud kan zijn?

We doen dit nu al een aantal jaar en inmiddels doen er jongeren uit minimaal 5 verschillende kerken aan mee. En zij nemen soms ook hun niet gelovige vrienden mee. Door deze actie heen krijgen ze dan toch iets over (het hart van) God te horen.

Menu
Chat openen